Hatással van a globális chiphiány a lízingdíjakra?

A chiphiány sajnos a lízingpiacot is érinti. A szakértők szerint egyre emelkedő vételi árakra kell számítani. Illetve a fenntartási költségek is növekedhetnek. Arról nem is beszélve, hogy a vásárlás tárgyának beszerzési ideje is kitolódhat. Illetve a gyorsuló inflációnak is érezhető már a hatása… Vagyis aki sokat vár a lízing ügylettel, nagy valószínűséggel magasabb költségekre számíthat. Lépj most!

A globális chiphiány miatt megtorpant autógyártás következtében gyakorlatilag nincs annyi jármű, amennyire igény lenne. Ez pedig értelemszerűen áremelkedést hoz. Elsősorban az új eszközök piacán. De a hatás a használt járművek szegmensébe is begyűrűzik. Hiszen a vásárlóknak már alternatíva a használt gépjármű vásárlás/lízing is, a növekvő kereslet pedig ebben az ágazatban is az árak növekedéséhez vezet.

Mit jelent a lízing költségekre nézve a chiphiány okozta áremelkedés és a gyorsuló infláció?

A Magyar Lízingszövetség közlése szerint a növekvő árak és az emelkedő kamatkörnyezet miatt drágulhat a finanszírozás. Hozzáteszik azonban, hogy a lízingcégek közötti verseny ezt a hatást valamelyest kompenzálja. 

Mennyibe kerül a gépjármű lízing?
Széchenyi Lízing GO! – fix kamattal, állami kamattámogatással

Remény tehát van arra, hogy az árak nem szállnak el teljesen – ezt mi tesszük hozzá.

Van más megoldás is az emelkedő árak kompenzálására

A Lízingszövetségnél kiemelik továbbá, hogy jármű és eszköz beszerzésére remek lehetőséget kínálnak az államilag támogatott programok is. Amik kedvező kamatozással, jelentős kamattámogatással vehetők igénybe. A bejegyzésben konkrét konstrukciókat is kiemelnek.

Köztük a nálunk is igénybe vehető Széchenyi Lízing GO! programot is. 

Ami ugyan személyautó vásárlását már nem teszi lehetővé, de egyéb járművek – haszongépjárművek, munkagépek – beszerezhetők a segítségével. Akár használt eszközök lízingelését is támogatja a program.

Méghozzá 2,5 százalékos fix kamat mellett.

Vagyis ha nem kifejezetten személygépjármű beszerzése van tervben, hanem más típusú eszköz lízingelését tervezed, a chiphiány okozta drágulás valamilyen mértékű ellensúlyozására alkalmas lehet a Széchényi Lízing GO! konstrukció.

Élj a lehetőséggel minél előbb!

Spórolj az államilag támogatott program segítségével, kérj személyre szabott ajánlatot a kollégáinktól! Akár induló vállalkozás számára is kínál lehetőséget eszközbeszerzésre a Széchenyin Lízing Go!

 

Az elérhetőségeink

Írjon vagy telefonáljon!

Cím: 9700 Szombathely, Semmelweis u. 4-6., 1. emelet 103.
Telefon: 06 94/900-909
Mobil: 06 70 314 5354, 06 70 424 1909
E-mail cím: info@difin.hu