Miért változtatott a KAVOSZ a Széchenyi Lízing GO! kezdeti feltételein?

Egyebek mellett erről is tájékoztat a Portfolio.hu által közölt terjedelmes riportban Krisán László, a KAVOSZ Zrt. igazgatója.

A portál kérdésére, hogy közrejátszott-e a változtatásban az, hogy a vállalkozások luxus személyautókra kezdték el igénybe venni a nagyon kedvező, fix 0,5 százalékos kamatozású lízing konstrukciót, Krisán László így válaszolt:

Amikor tavaly szeptemberben elindították a Széchenyi Lízing Go!-t, a szervezetnek az volt a célja, hogy a lehető legtöbb nano-, mikro-, kis- és középvállalkozást jutassák fenmaradáshoz, működéshez, esetleg újraindításhoz szükséges lehetőséghez. Ezért terjesztették ki a hitelcélokat szinte mindenre, amire egy vállalkozásnak szüksége lehet.

Ahogy olvasható: hitelkiváltásra, üzletrészvásárlásra, generációváltásra, eszköz- és gépbeszerzésre, ingatlanvásárlásra és ingóságra is igénybe lehet venni ezeket, beleértve a vállalkozás működéséhez szükséges gépjárműveket is.

Krisán László mindehhez hozzáteszi:

“Azon kívül viszont, hogy koordináló és közreműködő szervezet vagyunk, feladatunk, hogy a jó gazda gondosságával folyamatosan monitorozzuk a folyamatokat és adjuk a visszajelzéseket és határozott, gyors válaszokat a felmerülő helyzetekre. Mivel a gazdaság dinamikus rendszer: mindig változik, nincs olyan, hogy két napon ugyanaz történik. A folyamatos finomhangolás jegyében a lízinget is folyamatosan felülvizsgáljuk, mint ahogy azt már a kezdet kezdetén jeleztük is.”

A felülvizsgálat során aztán kiderült, hogy egyes vállalkozások mást értenek a cég működéséhez szükséges eszközön, mint a KAVOSZ.

Voltak igénylők, akik olyan személygépjárműveket is finanszírozni szerettek volna, amik nem voltak közvetlenül szükségesek a vállalkozás napi működéséhez.

Időszerűvé vált tehát a módosítás.

Lízingeljen gépjárművet a kedvező kamatú Széchenyi lízing GO! konstrukcióban!

Novemberben még csak annyit változtattak, hogy a gépkocsiknál 20 millió forintra, a motoroknál 3 millió forintra emelték fel az értékhatárt. Aztán január 1-jén – az újabb tapasztalatokat elemezve – ismét módosítás jött: a személygépjármű lízingelési lehetőséget kivették a Széchenyi Lízing GO! programból.

Ami viszont maradt:

A vállalkozás működéséhez szükséges haszongépjármű lízingelését továbbra is támogatja a kedvező kamatú konstrukció. Illetve minden más olyan eszköz finanszírozható az állami kamattámogatással kérhető lízing konstrukcióval, ami segíti a céget a működésben, az újraindulásban. Részletek a korábbi postunkban. 

Ön is fontolgatja, hogy igénybe veszi a Széchenyi Lízing GO! 0,5 százalékos kamatú termékét?

Keressen minket, és mi személyre szabott információkkal segítünk abban, hogy minél gyorsabban juthasson a szükséges eszközhöz. Keressen minket!

Az elérhetőségeink

Írjon vagy telefonáljon!

Cím: 9700 Szombathely, Semmelweis u. 4-6., 1. emelet 103.
Telefon: 06 94/900-909
Mobil: 06 70 314 5354, 06 70 424 1909
E-mail cím: info@difin.hu