Mit tehetünk a gépjármű drágulás ellen? - A Széchenyi Lízing GO! segíthet

Nincs túl jó helyzetben a hazai lízingpiac. A gépjárművek árának emelkedése miatt egyre kevesebben döntenek a beszerzés mellett. Sokan inkább kivárnak, hátha kedvezőbb lesz a piaci környezet. Sajnos azonban erre egészen minimális az esély. Drágulásra továbbra is számítani kell, legfeljebb annak üteme mérséklődik valamelyest. 

Mit tehetünk ebben a helyzetben?

A támogatott lízing konstrukciók nyújthatnak némi segítséget. A Széchenyi Lízing GO! kedvező kamata például valamelyest kompenzálhatja az áremelkedést. Persze az arányok termékenként eltérőek lehetnek. Az azonban nem kérdés, hogy bármi legyen a beszerzés tárgya, a kedvező kamat most tényleg jól jön. Akár a mezőgazdaság vagy a szállítmányozás területén. Merthogy a gépjármű piaci áremelkedés nem csak a személyautókat érinti. Sajnos azokat a járműveket is, amik munkaeszköznek számítanak. 

Mekkora a drágulás és ehhez képest milyen mértékű a Széchenyi Lízing GO! kamattámogatása?

Az áremelkedés jármű típusonként eltérő lehet. A szakportálok friss adatai alapján az új autók árának emelkedés az utóbbi három évben nagyjából 20-30 százalék volt. A használt járművek piacán pedig még ennél is nagyobb arányú az áremelkedés. Ráadásul a drágulás gyorsul. Az utóbbi időszak – a koronavírus-járvány, a globális chip-hiány, az infláció, az ágazati munkaerőhiány – történései még jobban nyomják fel az árakat.

Szóval a drágulás mellé jól jön a könnyítés…

A Széchenyi Lízing GO! módosított konstrukciójában ugyan nem vásárolható személyautó, de haszongépjármű beszerezhető a segítségével, és mezőgazdasági gép is finanszírozható a programban. Mindez fix, 2,5 százalékos kamat mellett.

A Széchenyi Lízing valamelyest kompenzálhatja a drágulást.

A Széchenyi Lízing GO! eredeti kamata 9 százalék. Ebből jön le a 6,5 százalékos kamattámogatás. Így az ügyfél által fizetendő ügyeleti kamat mindössze 2,5 százalék. Ráadásul más konstrukciókhoz képest a Széchenyi Lízing GO! esetében még kezelési költség sincs. Pontosabban a 0,5 százalékos kezelési költségre is jár a maximális támogatás. Vagyis az ügyfélnek nem kell kezelési díjat fizetni. Egyedüli plusz díj a kamaton felül a szerződéskötési díj, ami 1,5 százalék, de legfeljebb 1,5 millió forint. 

Drágulás tehát van, ez sajnos tény. Azonban az áremelkedés valamelyest kompenzálható azzal, ha körültekintően választunk lízingkonstrukciót.

A vállalkozás számára ideális megoldás lehet a Széchenyi Lízing GO!, ami akár induló cégek számára is kínál lehetőséget az előrelépéshez.

Hogy döntöttél? Te is a gazdaságosabb megoldást választod? Tudj meg többet a Széchenyi Lízingről, keresd szakértő kollégáinkat az elérhetőségeinken!

Az elérhetőségeink

Írjon vagy telefonáljon!

Cím: 9700 Szombathely, Semmelweis u. 4-6., 1. emelet 103.
Telefon: 06 94/900-909
Mobil: 06 70 314 5354, 06 70 424 1909
E-mail cím: info@difin.hu